modern dans i reaktor

Har man kvällen innan varit ute på Stureplan och lyckats med konststycket att drabbas (utan att märka det) av sk Stureplansknä - välkänt i Stockholmområdet, så kan jag inte rekommendera trapporna som leder ned till Sveriges första kärnreaktor. Aj.  25 meter ned i urberget under KTH ligger alltså R1 som den kallas, reaktorn, som startades för ca 50 år sedan och där man planerade att framställa kärnvapen.


Nåja, där var jag och Maria i lördags. För att titta på modern dans. Att uppmärksamma här är att jag aldrig någonsin trodde att jag skulle gå och se modern dans. Det lilla jag har sett på TV har kännts konstigt och jag har inte riktigt förstått mig på det. Så att vi överhuvudtaget tog oss iväg kan man inte annat än att beskriva som innovativt - och vi lockades nog mest av att föreställningen hölls på just den plats den gjorde.


Men tro det eller ej...jag tyckte att det var bra! Väldig bra! Och konstigt. Men jag sögs in i det och även om jag inte förstod så mycket av det så njöt jag varenda sekund av föreställningen. Det är Anna Källblad med Uglycute som presenterade "Härmapan" som enligt programbladet handlar om vad vårt överdimensionerade konsumtionssamhälle gör med oss. Och även om jag inte hade förmågan att tolka föreställningen så så tycker jag att om man vill uppleva något annorlunda så ska man absolut besöka R1.

Man fick åka hiss upp. Tur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0